چاپ دیجیتال
از گذشته تا کنون از انواع روشهای مختلفی برای چاپ استفاده میشده است، یکی از جدیدترین تکنولوژیهای چاپی را میتوانیم چاپ دیجیتال معرفی کنیم، در واقع میتوان چاپ دیجیتال را یکی از تازهترین روشها برای تبدیل تصاویر دیجیتال به محصولات چاپی در نظر گرفت، چاپ دیجیتال نسبت به سایر چاپها قیمت بالاتری دارد از این جهت از این چاپ برای تیراژهای تعداد کم استفاده میشود.
چاپ دیجیتال به وسیله دستگاه چاپ لیزری، دستگاه لارج فرمت و جوهرافشانهای حرفهای انجام میشود، در واقع چاپ دیجیتالی نوعی از چاپ است که به صورت مستقیم بر روی چیزهای مختلف چاپ میشود، در ادمه در رابطه با چاپ دیجیتالی و کاربردهای آن آموزش میبینیم.
کاربردهای چاپ دیجیتال
از چاپ دیجیتال در صنایع مختلف استفاده میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- در صنعت پارچه و نساجی برای چاپ طرحهای متفاوت و مختلف بر روی پارچهها استفاده میشود.
- در طراحی داخلی و دکوراسیون استفاده میشود، چاپهایی بر روی شیشه، ام دی اف و سایر موارد از این نمونه هستند.
- در طراحی کارتهای ویزیت و کارت تبریک استفاده میشود.
- برای بسته بندی محصولات استفاده میشود.
- برای تولید پوستر در ابعاد متفاوت استفاده میشود.
انواع روشهای چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال از طریق روشهای گوناگونی انجام میشود که لازم است در رابطه با این روشها نکاتی را بیاموزیم، به طور کلی انواع روشهای چاپ دیجیتال را میتوانیم روش تعصید رنگ، روش حرارتی، روش الکتروگرافی، روش جوهر افشان و روش دیجیتال نوری پرتوی معرفی کنیم.
1- روش حرارتی
در این روش رنگ و تصویر مورد نظر به وسیله حرارت ناشی از لیزر طی واکنشهای شیمیایی بر روی کاغذی که به حرارت حساس است انجام میشود، دستگاههای فکس یکی از رایجترین دستگاههای مورد استفاده در این روش محسوب میشوند که امروزه استفاده از روش تقریباً منسوخ شده است.
2- روش تصعید رنگ
این چاپ، برگرفته از چاپ حرارتی است، در دستگاههای چاپ تصعید رنگ، از سلفون استفاده میشود به گونهای که رنگها توسط حرارت ایجاد شده از پرتوهای لیزر روی سلفون بخار میشوند و از این طریق روی کاغذ حک میشوند، این نوع چاپ دارای کیفیت بالایی است، هزینه این روش به دلیل هزینههای جانبی مانند مواد مصرفی یا قیمت سلفونها نسبت به سایر روشها بالاتر است.
3- روش الکتروگرافی
این روش چاب به دو روش تونری و دیجیتال مرکبی انجام میشود:
-
روش تونری
در این روش سیستمهای تونری با سرعتی بالا به ذوب کردن پودر رنگ بر روی کاغذ میپردازند، در واقع در این دستگاه تونرهای رنگ از طریق باردار شدن درام چرخانی توسط شعاع نور لیزر، ذوب میشوند و بر روی صفحات کاغذ چاپ میشوند، متداولترین دستگاهی که با روش تونری کار میکند دستگاه کپی است.
-
دیجیتال مرکبی
در این روش در دستگاه چاپ به جای تونر رنگ از مرکب استفاده میشود، این روش چاپ به اندازه روش تونری گسترده نشده و امکان استفاده از رنگهای اسپات به صورت کانالهای رنگی مجزا از مزایای دستگاههای مرتبط با این روش میباشد.
4- روش جوهرافشان
این روش را میتوانیم به عنوان معروفترین روش چاپ دیجیتال در نظر بگیریم چرا که دستگاههای مخصوص برای این نوع چاپ دارای تنوع های زیادی بوده و قابلیت های فروانی از جمله چاپ بر روی پارچههای عریض تا 5 متر را دارند، در این روش اطلاعات دیجتال تحت عنوان مرکب به صورت مستقیم بر روی سطح منتقل میشوند، این روش چاپی نیز کیفیت بالایی دارد.
5- روش دیجیتال نوری یا پرتوی
در این روش شعاع های نوری بر روی کاغذهای حساس به نور تابیده میشوند و بعد از ظاهر شدن ثبت میشوند، این روش کیفیت بسیاربالایی داشته و هزینه چاپ بالا است.
6- روش چاپ مارکر لیزری
از این روش که بیشتر در صنعت تولید از آن استفاده میشود، تصاویر مورد نظر از طریق ایجاد حرارت و سوختن به وسیله اشعه لیزر روی محصولات چاپ میشود.
7- روش چاپ
استفاده از این روش برای تیراژ بالا مناسبتر از سایر روشهای این نوع چاپ است، در این روش دادهها تحت عنوان فایل کامپیوتری از رایانه به چاپگر انتقال داده میشود و تمامی مراحل این روش چاپ دیجیتال به صورت اتوماتیک انجام میشوند.